Vrbovečka pera

Vrbovečka pera je slano jelo svojstvene recepture i oblika, specifičnog izgleda koji podsjeća na pizzu od sira. Podloga i uzdignuti rub su od dizanog tijesta zamiješenog od mekog brašna, kvasca, mlijeka i soli, a sredina se sastoji od nadjeva kojeg glavninu čine svježi kravlji sir, vrhnje i jaja.

Još niste probali?

Kušajte Vrbovečku peru

15.6.

Dan grada Vrbovca

Zadnji vikend u kolovozu

Kaj su jeli naši stari

15.12. – 31.12.

Advent u Vrbovcu

Kontaktirajte nas

I dogovorite kušanje Vrbovečke pere

Kontaktirajte nas
Prvi proizvod u Hrvatskoj s oblikom zaštite "Zajamčeno tradicionalni specijalitet"

Zaštita tradicionalnog jela

Kroz protekle 34 godine vrbovečka pera postala je najtraženiji i najprodavaniji proizvod manifestacije “Kaj su jeli naši stari”. Upravo stoga lokalne udruge žena i ugostitelji, proizvođači slastica i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja žele proizvoditi pekarske proizvode, uz podršku Turističke zajednice Grada Vrbovca, odlučila su sačuvati i zaštiti recept i ime vrbovečke pere za buduće generacije.

Galerija

Vrbovečka pera vu goricama

Priprema i pečenje vrbovečke pere. Film je sniman u obiteljskoj kleti Prelog Dražena u Cerju. #studiovidra #vrbovečkapera

Posted by Kaj su jeli naši stari on Wednesday, December 5, 2018

Vrbovečka pera i NOVA TV vu goricama.

Posted by Kaj su jeli naši stari on Saturday, November 17, 2018
Poštanski žig

Prigodna dopisnica i žig koristili su se prvoga dana”Kaj su jeli naši stari”, 24.8.2018. u poštanskom uredu u Vrbovcu.

Autor žiga je Vrbovečki filatelist Stjepan Zdenko Brezarić.

Javite nam se ako imate bilo kakvih pitanja